Norwegian Hospitality Group

Thor Halvorsen Holding AS er morselskapet i Norwegian Hospitality Group. Selskapet driver Thon Hotel Vettre og Thon Hotel Linne gjennom et felleseie med Olav Thon Gruppen på eiendomssiden. I tillegg drives det heleide Thon Hotel Halden som franchisetager hos Thon Hotels. NHG eier og driver samtidig Son Spa og Strömstad Spa & Resort i tett samarbeid med Nordic Choice Hotels under paraplyen Nordic Hotels & Resorts, samt Clarion Collection Hotel Halden under dette varemerket. I tillegg har NHG overtatt eierskapet til eiendomsselskapet Eiendom Farris Bad AS, et hotell som drives av NHR. Mest kjent har nok Thor Morten Halvorsen og NHG vært for snuoperasjonen i Telemark, hvor nå både Dalen Hotel og MS Henrik Ibsen er i selskapets eie og har drift som gir gjenklang utenfor landets grenser.


De Historiske Hoteller og Spisesteder

De Historiske er en unik medlemsorganisasjon bestående av mange av Norges mest sjarmerende hotell og spisesteder.

Historic Hotels Europe

At Historic Hotels of Europe, we handpick dream properties in captivating destinations across the continent, all inspired by millennia of prosperity, charm, intrigue, romance and cultured creativity. Our aim is to give you that ‘something special’, a genuine, one-of-a-kind experience.
Dalen hotel ble kåret som vinner av utmerkelsen Historic Hotel Host of the Year 2018.

M/S Henrik Ibsen

M/S Henrik Ibsen er hotellets ”eget” veteranskip som til daglig trafikkerer Telemarkskanalen fra medio mai til ultimo september.

Visit Dalen

Turistkontoret på Dalen i Tokke Kommune.

Visit Telemark

Visit Telemark er salgs- og markedsføringsselskapet for reiselivet i Telemark. Det er Visit Telemark som har bookingtjenesten for kanalbåtene på Telemarkskanalen. Bli inspirert av den interaktive brosjyren «Telemark tusen muligheter» her

Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Dalen Hotel ble sertifisert i 2013.

Europa Nostra

Europa Nostras arbeider for aktiv beskyttelse og bevaring av vår bygningsmessige og miljømessige kulturarv. Dalen Hotel ble i år 2000 hedret med medlaje, som den mest høythengende prisen fra Europa Nostra. Trykk her for å lese mer om norske vinnere av Europeiske kulturminnepriser pdf

Olavsrosa

Olavsrosestedene er fyrtårn i Norsk Kulturarvs produktspekter. Innehavere av kvalitetsmerket Olavsrosa har en sterk profil i formidlingen av norsk kulturarv.

Regionalparken

Telemarkskanalen regionalpark ble etablert i 2012 som et interkommunalt samarbeid mellom de seks kanalkommunene, Telemark fylkeskommune og Telemarkskanalen FKF. Formålet er å øke områdets attraktivitet som reisemål og bosted, og å få til vekst og utvikling i næringslivet gjennom å foredle de særpregede ressursene som er knyttet til Telemarkskanalen og kanallandskapet.