Hotellets ambisjoner er å levere vertskap og matopplevelser utenom det vanlige. Restauranten har engasjert en sterk brigade med unge og ambisiøse kjøkken- og restaurantfaglige medarbeidere fra inn og utland. Alle er inspirert av Telemark som region med spennende råvarer og tradisjonsrike oppskrifter, i tilegg så er vi flinke til å benytte oss av gode råvarer og ideer fra resten av verden når vi ikke har tilgang til utelukkende lokale alternativer. Hotellets menyer inviterer til både ”En smak av Telemark» og andre gode matopplevelser.


En sesongtilpasset a la carte meny og utvalgte smaksmenyer fra 3-5 retter tilbys hver kveld i Restaurant Bandak. Til maten serveres det mange spennende «pairings» av både viner og lokalt produsert øl. Vi anbefaler at dere reserverer minimum 2 dager i forveien. Bordreservasjon pr e-post til post@dalenhotel.no. For menyeksempel se her pdf (med forbehold om endringer). Ønsker du å studere vinkartet så ber vi deg sende en e-post til hovmester@dalenhotel.no med vinkart som emne.


Alexander Thulin, Kjøkkensjef Dalen Hotel

Hotellets kjøkkensjef kommer fra sør Sverige og har jobbet i bransjen i 15 år. Fra Michelin restauranter til landekro og har blant annet arbeidet i Sveits, Frankrike, Spania i tillegg fra hjemlandet Sverige. Tidligere i karrieren arbeidet Alexander i Tromsø hvor han var kjøkkensjef på Fiskekompaniet. Alexanders lidenskap er klassisk kokekunst, vellaget med en moderne «touch». På sin fritid reiser han rundt og besøker nye land, restauranter, hotell og vingårder alt i gastronomiens navn.


Malin «Frallan» Johansson, Restaurantsjef Dalen Hotel

Malin, har jobbet i inn og utland i hele hennes karriere. Karrieren startet hun som mixolog og er særdeles interessert i drikke, vin/øl pairing og hvordan drikken passer sammen med kjøkkensjefens mat. Hun har bakgrunn fra Hotell som Alexandra i Loen og restaurant Olivia i Oslo og har vært på Dalen Hotel i over 4 år.


Vår spesialitet er and fra gårdsslakteriet Holte Gård.

En av hotellets hoffleverandører er Holte Gård i Drangedal som leverer deres store og kjente spesialitet and. Holte Gård er et gårdsslakteri og landets eneste private småskala slakteri på fjørfe. En fordel med et eget slakteri på gården er at fuglene slipper transport over lange avstander.

Våre leverandører med og dedikerte personer som gjør det mulig at drive kjøkkenet her på Dalen.

Magnus på Holte gård fra Drangedal supplerer oss med and, kylling og dyr med vinger
www.holtegard.no

Kim på Telemarklam supplerer oss med Lam. www.telemarklam.no

Hans Martin leverer egg til oss fra Vehus

Gro på Lega ost fra leverer ost, kling, flatbrød og masse annet godt til oss. www.lega.no

Øystein leverer masse forskjellige lokalmat fra Telemark. Og er en person som hjelper til med alt mulig

Kai « wachtmeister» leverer Dalen- produsert honning til hotellet

Birger, sliper våre kniver og har laga Telemarks kniver til oss.

Anders på Eventyrmost fra Gvarv får vi nydelig Eplemost fra
www.eventyrmost.no

Pål på Brødrene Berggren i Sandefjord, supplerer oss med fersk sjømat av toppkvalitet
www.brodreneberggren.no

Trond på Meum Frukt & Grønt fra Sandefjord, supplerer oss med grønnsaker, frukt og masse andre ting. www.meum-frukt.no

Tingvoll ost leverer Kraftkar «verdens beste ost» til oss. www.tingvollost.no

Bjørn på Olof Lorentzen får vi ost og spekemat fra Frankrike. www.oluf.no

David på Nortura leverer norsk kjøtt og diverse pålegg til oss. www.nortura.no

Kari på Saga leverer sjokoladepraliner til rommene våres. www.sagachokoladefabrikk.no

Nils Johan på Uliveti leverer olivenolje til oss. De har egen gård i Italia som de produsere olivenoljen på og leverer til Telemark. www.uliveticastelsanmartino.it

Kristoffer på Rossini caviar, fra Danmark supplerer oss med Caviar fra stør. www.rossinicaviar.com


Privat salong/Chambre séparée
Vi vil også gjøre våre gjester oppmerksomme på at hotellet har mulighet til å reservere privat salong/Chambre séparée for middager med gullkant.


Presseomtaler Restaurant Bandak / Dalen Hotel:

Presseomtale i Vest-Telemark Blad 11.04.17, del 2
Presseomtale «Ølparing for sarte ganer» (faksimile) i TA 04.05.17