Mikael Öster
Executive kjøkkensjef

Mikael er svensk og har med seg en bred erfaringsbakgrunn. Han har jobbet i Sveits, Frankrike, Kanada, Danmark og Island og har en karriere som blant annet omfatter mer enn 10 år som eier av Westra Piren Restaurang i Göteborg, en restaurant hvor han blant annet i mange år var innehaver av en stjerne i den berømte Michelin-guiden. Han har i tillegg vært innehaver av Bohusläns eldste gjestgiveri og drevet for seg selv som konsulent innenfor hotell- og restaurantdrift. Gjennom årene har han fått med seg utmerkelser som Gastronomiska Akademiens Guldmedalje, Västsvenska Restaurangakademiens Guldmedalje og vært plukket ut til Relais Gourmands «50 Greatest Chefs in the World».

Siden 2016 har Mikael vært Executive Chef på Strömstad Spa & Resort, et av Norwegian Hospitality Groups egne hoteller, så han er allerede godt kjent med kolleger og organisasjon.

Når vi spør Mikael hvilke tanker han har om den nye posisjonen, svarer han ettertenksomt:
Dalen Hotel er et lite eventyr. For en kjøkkensjef med et stort hjerte for ekte og autentisk kokkekunst basert på fantastiske, lokale råvarer og klassisk «fine dining», er dette hotellet bare helt riktig. Det blir ikke mye mer klassisk enn dette, og jeg gleder meg til å forsette den gode utviklingen og skape fantastiske kulinariske opplevelser for gjestene våre.


Hotellets ambisjoner er å levere vertskap og matopplevelser utenom det vanlige. Restauranten har engasjert en sterk brigade med unge og ambisiøse kjøkken- og restaurantfaglige medarbeidere fra inn og utland. Alle er inspirert av Telemark som region med spennende råvarer og tradisjonsrike oppskrifter, i tilegg så er vi flinke til å benytte oss av gode råvarer og ideer fra resten av verden når vi ikke har tilgang til utelukkende lokale alternativer. Hotellets menyer inviterer til både ”En smak av Telemark» og andre gode matopplevelser.


En sesongtilpasset a la carte meny og utvalgte smaksmenyer fra 3-5 retter tilbys hver kveld i Restaurant Bandak. Til maten serveres det mange spennende «pairings» av både viner og lokalt produsert øl. Vi anbefaler at dere reserverer minimum 2 dager i forveien. Bordreservasjon pr e-post til post@dalenhotel.no. For menyeksempel se her pdf (med forbehold om endringer). Ønsker du å studere vinkartet så ber vi deg sende en e-post til hovmester@dalenhotel.no med vinkart som emne.


 

 

Vår spesialitet er and fra gårdsslakteriet Holte Gård.

En av hotellets hoffleverandører er Holte Gård i Drangedal som leverer deres store og kjente spesialitet and. Holte Gård er et gårdsslakteri og landets eneste private småskala slakteri på fjørfe. En fordel med et eget slakteri på gården er at fuglene slipper transport over lange avstander.

Våre leverandører med og dedikerte personer som gjør det mulig at drive kjøkkenet her på Dalen.

Magnus på Holte gård fra Drangedal supplerer oss med and, kylling og dyr med vinger www.holtegard.no

Kim på Telemarklam supplerer oss med Lam. www.telemarklam.no

Vibeke leverer egg til oss fra Dalen

Gro på Lega ost fra leverer ost, kling, flatbrød og masse annet godt til oss. www.lega.no

Øystein leverer masse forskjellige lokalmat fra Telemark. Og er en person som hjelper til med alt mulig

Kai « wachtmeister» leverer Dalen- produsert honning til hotellet

Birger, sliper våre kniver og har laga Telemarks kniver til oss.

Anders på Eventyrmost fra Gvarv får vi nydelig Eplemost fra www.eventyrmost.no

Pål på Brødrene Berggren i Sandefjord, supplerer oss med fersk sjømat av toppkvalitet www.brodreneberggren.no

Tingvoll ost leverer Kraftkar «verdens beste ost» til oss. www.tingvollost.no

Bjørn på Olof Lorentzen får vi ost og spekemat fra Frankrike. www.oluf.no

David på Nortura leverer norsk kjøtt og diverse pålegg til oss. www.nortura.no

Kari på Saga leverer sjokoladepraliner til rommene våres. www.sagachokoladefabrikk.no

Nils Johan på Uliveti leverer olivenolje til oss. De har egen gård i Italia som de produsere olivenoljen på og leverer til Telemark. www.uliveticastelsanmartino.it

Kristoffer på Rossini caviar, fra Danmark supplerer oss med Caviar fra stør. www.rossinicaviar.com


Privat salong/Chambre séparée
Vi vil også gjøre våre gjester oppmerksomme på at hotellet har mulighet til å reservere privat salong/Chambre séparée for middager med gullkant.


Presseomtaler Restaurant Bandak / Dalen Hotel:

Presseomtale i Dagens Næringsliv av Salt & Pepper, 30.08.2019
Presseomtale i Vest-Telemark Blad 11.04.17, del 2
Presseomtale «Ølparing for sarte ganer» (faksimile) i TA 04.05.17