Vandretur – «I Rui-jentenes fotspor» med overnatting på Dalen Hotel®

Fra kr 2435,- per person/natt i dobbeltrom

Inkludert i pakken er: overnatting Dalen Hotel®, inngangsbillett til Vest-Telemark Museum, 3 retters middag, frokost og afternoon tea (kl 12:00-15.00).

Pakken er tilgjengelig fra gjennom hele sesongen (museet er åpent fra 1. mai til 15. september) ** NB, museet er offisielt stengt frem til 15 Juni 2020, men ved noen anledninger kan det avtales visning om du kontakter hotellet på forhånd.

Vi anbefaler omvising i museum/stavkirke og lunsj på museet før du tar ut på vandretur tilbake til Dalen. Det er en tur med en del bratte partier, men spekka med kultur, historie og fantastisk utsikts. Ta deg god tid på turen ned. Ser du etter, vil du finne en spennende flora med innslag av mange varmekjære planter. Alternativ løype på siste del av turen ned mot Dalen – via «Villaen» (denne store, røde bygningen var direktørbolig under drift av Molybdengruvene i berget) til kommunehuset. Herifra kan du gå ned til Dalen Bryggje og tilbake til hotellet langs vannkanten. På veien bør du få med deg de fantastiske utsiktspunktene (skilta) og nyte nostalgien på Rui. Se Rui-jentene som om sommeren står utenfor turistkontoret i sentrum av Dalen. De er avbildet i full størrelse – ca 1,20 meter høye. På turistkontoret får du og kart og mer informasjon. Ta med deg drikke og gode tursko. Turen er ca 5 km. Gradert rød.

telemark

Turfakta:
Tilgjengeleg: april – oktober.
Turkart: Tokke 1 : 50000
Les meir: Boka om Rui-jentene er for sal på turistkontoret. www.visitdalen.com
Lengde: 1,5 / 5,5 km
Totale høgdemeter: 468
Skotøy: valfritt
Høgaste punkt: Eidsborg 540 moh

logo


Leave a Comment