Arboretet

Hagen & Arboretet

Hagen har huset mange ulike arrangementer, konserter og middager. Er det fine sommerkvelder dekker vi gjerne til middag ute under den store sukkerlønnen. Dette flotte treet er like gammelt som hotellet og gir en fantasisk ramme for deg og ditt selskap.

Hotellet har to små robåter tilgjengelig for utlån til en liten tur på fjorden eller kanskje frister det med en runde crocket. Utstyr kan lånes ved henvendelse i resepsjonen.

Arboretet på Dalen Hotel®

I hotellets hage er det en stor samling av sjeldne trær og busker som er nøye nummerert. Et kart over arboretet med forklaringer, samt norsk og latinsk navn kan fåes ved henvendelse i hotellets resepsjon. Et arboret er en samling av trær og busker som dyrkes på friland med sikte på forskning, undervisning og utprøving av planter i vårt klima. Samtidig skal det være til glede, gi natur opplevelser og stimulere til økt interesse for naturfag og botanikk. På Dalen er det flora som man ofte ikke ser andre steder i landet. Klimaet her på våren og sommeren gjør at det gror så godt og er såpass varmt at hotellet til og med kan gro druer.

Vi anbefaler sterkt en tur langs stien ved kanalen og ut til Buøy. Her er du nesten garantert å se en bever på kvelden. De leker seg i elven Tokkeåi, som renner ut like bortenfor hotellet.. Er du heldig møter du også rådyrene som stadig løper forbi i skogholtet.

Piken med fisken vil ønske deg velkommen foran hotellet. Dette er en skulptur av Anne Grimdalen som vokste opp på en flott gård ikke langt fra Dalen. Grimdalstunet ved Skafså er i dag et populært sted å besøke med alle hennes skulpturer på tunet.

hagespill 1