Hotellets ambisjoner er å levere vertskap og matopplevelser utenom det vanlige. Restauranten har engasjert en sterk brigade med unge og ambisiøse kjøkken- og restaurantfaglige medarbeidere fra inn og utland. Alle er inspirert av Telemark som region med spennende råvarer og tradisjonsrike oppskrifter, i tilegg så er vi flinke til å benytte oss av gode råvarer og ideer fra resten av verden når vi ikke har tilgang til utelukkende lokale alternativer. Hotellets menyer inviterer til både ”En smak av Telemark» og andre gode matopplevelser.


En sesongtilpasset a la carte meny og utvalgte smaksmenyer fra 3-5 retter tilbys hver kveld i Restaurant Bandak. Til maten serveres det mange spennende «pairings» av både viner og lokalt produsert øl. Vi anbefaler at dere reserverer minimum 2 dager i forveien. Bordreservasjon pr e-post til post@dalenhotel.no. For menyeksempel se her pdf (med forbehold om endringer). Ønsker du å studere vinkartet så ber vi deg sende en e-post til hovmester@dalenhotel.no med vinkart som emne.


Alexander Thulin, Kjøkkensjef Dalen Hotel

Hotellets kjøkkensjef kommer fra sør Sverige og har jobbet i bransjen i 15år. Fra Michelin restauranter til landekro og har blant annet arbeidet i Sveits, Frankrike, Spania i tillegg fra hjemlandet Sverige. Tidligere i karrieren arbeidet Alexander i Tromsø hvor han var kjøkkensjef på Fiskekompaniet. Alexanders lidenskap er klassisk kokekunst, vellaget med en moderne «touch». På sin fritid reiser han rundt og besøker nye land, restauranter, hotell og vingårder alt i gastronomiens navn.


img_1826

Vår spesialitet er and fra gårdsslakteriet Holte Gård.

En av hotellets hoffleverandører er Holte Gård i Drangedal som leverer deres store og kjente spesialitet and. Holte Gård er et gårdsslakteri og landets eneste private småskala slakteri på fjørfe. En fordel med et eget slakteri på gården er at fuglene slipper transport over lange avstander.


Privat salong/Chambre séparée
Vi vil også gjøre våre gjester oppmerksomme på at hotellet har mulighet til å reservere privat salong/Chambre séparée for middager med gullkant.


Presseomtaler Restaurant Bandak / Dalen Hotel:

Presseomtale i Vest-Telemark Blad 11.04.17, del 2
Presseomtale «Ølparing for sarte ganer» (faksimile) i TA 04.05.17